Dansk Samling Etiket-forklaring Samlerøl prisliste Øllink

Samling hele verden

Faq Mail Forsiden
Ølsmagning Nyheder Leksion om øl Bryggerihistorie

Løgstør Muslinge Ale

Løgstør har i flere år markeret sig som Muslingebyen. I den sammenhæng er der udviklet flere muslingeretter, og året igennem har Løgstør flere muslingearrangementer.

For at styrke dette koncept vurderere det lokale øldistributionsfirma Ølbilen, at Løgstør burde have en øl, der var specielt designet til at passe til muslingeretter. Muslinge Ale

Der blev taget kontakt til det nærmeste bryggeri - Nibe Bryghus, der straks var med på ideen.

Nibe Bryghus er i forvejen stærkt rettet mod det maritime, så tanken var meget nærliggende.

Flere af de muslingeretter der serveres i Løgstør er let krydrede, hvor grøntsagerne giver retten en svag sødme.

På den baggrund blev det besluttet, at for at smagen skulle blive optimal til muslinger, så skulle den nye øl have en begrænset humlebitterhed, samtidig var det vigtigt, at der også var en vis sødme i det færdige produkt.

Resultatet blev Løgstør Muslinge Ale - en gylden ale med en let bitterhed fra humlen og en behagelig meget let sødme, hentet fra tilsætningen af honning i øllen.

Løgstør Muslinge Ale egner sig fint til muslingeretter, men øllen er også en glimrende ledsager til andre retter og kan fint nydes alene.

Ønsket om at tilpasse Løgstør Muslinge Ale yderligere til byens image blev udvidet til også at omfatte etiketten, der tager udgangspunkt i byens turistmarkedsføring, hvor muslingen også er i centrum.

Etiketten er udformet i samarbejde med muslingegruppen.