LoveOl_mini.gif (1020 bytes) Nyheder LoveOl_mini.gif (1020 bytes) Samling LoveOl_mini.gif (1020 bytes) Leksikon om øl LoveOl_mini.gif (1020 bytes) Etiket-forklaring LoveOl_mini.gif (1020 bytes) Samlerøl-prisliste LoveOl_mini.gif (1020 bytes) Øllink LoveOl_mini.gif (1020 bytes) Bryggerihistorie LoveOl_mini.gif (1020 bytes) Faq LoveOl_mini.gif (1020 bytes) Forsiden LoveOl_mini.gif (1020 bytes) Mail LoveOl_mini.gif (1020 bytes) Ølsmagning LoveOl_mini.gif (1020 bytes)


Refsvindinge Bryggeri


Bryggeriet er stiftet i 1885 og har alle år været ejet af den samme familie. (Rasmussen)
De første 100 år levede bryggeriet af to ting, eget produceret hvidtøl og salg af Carlsberg eller andet øl, men da Carlsberg forsøgte at presse dem, ved at forlange, at de kun måtte have Carlsberg med på salgsvognene, så valgte de at sige farvel til Carlsberg. I stedet begynde de at brygge pilsner øl selv.
I 1986 kom den første helt almindelige pilsner, og siden har bryggeriet eksperimenteret meget med nye ølmærker og øltyper.

Bryggeriet laver stadig hvidtøl og sælger det på salgsture rundt på Sydfyn samme med deres efterhånden store palet af stærkere øl.

Næste stærke øl blev Hvid Guld og siden er Ale No. 16, Bryggerens, Påskebryg, Hvedeøl, skibsøl og meget andet kommet til.

Skibsøl har ikke været en normal del af bryggeriets ølsorter altid. Produktionen blev først taget op, da skibsøllen var uddød som øltype i Danmark, og produktionen er heller ikke helt ægte - de undergærer hvidtølstypen, der historisk er en overgæret type.

Ale No. 16 er blevet en populær øl gennem de seneste år, ikke mindst på grund af Danske Ølentusiaster er altid husker at rose den.

Seneste tiltag er en hvedeøl som er brygget på 70 procent foderhvede. (forår 2002)

Med hensyn til netop opskrifter og indhold i bryggeriets øl, så er brygmesteren meget hemmelighedsfuld. Det er ikke altid til at få et ærligt svar ud af ham.