LoveOl_mini.gif (1020 bytes) Nyheder LoveOl_mini.gif (1020 bytes) Samling LoveOl_mini.gif (1020 bytes) Leksikon om øl LoveOl_mini.gif (1020 bytes) Etiket-forklaring LoveOl_mini.gif (1020 bytes) Samlerøl-prisliste LoveOl_mini.gif (1020 bytes) Øllink LoveOl_mini.gif (1020 bytes) Bryggerihistorie LoveOl_mini.gif (1020 bytes) Faq LoveOl_mini.gif (1020 bytes) Forsiden LoveOl_mini.gif (1020 bytes) Mail LoveOl_mini.gif (1020 bytes) Ølsmagning LoveOl_mini.gif (1020 bytes)


Thisted Bryghus


Thisted Bryghus holder sig til sit lokale område og findes stort set ikke syd for Limfjorden. Løgstør og Aalbrog er en udtagelse. Men det var først sidste år (2001) at de for alvor blev fast repræsenteret i Løgstør.
Til gengæld har hver egn sin egen pilsner: Thy, Morsø, Vendelbo, Aalborg, Han Herred, Thyholm og mange byer har også deres egen øl f.eks. Tårnpilsner i Østerild og Løkken pilsner i Løkken.
Samme indhold, men forskellig etiket.

I 1989 fik Thy Pilsneren en guldmedalje for god kvalitet ved en international konkurrence i Belgien.

Det forholdsvis lille bryggeri er leveringsdygtig i alle øltyper, som er almindelige på markedet.
Pilsner, Classic, hvidtøl, guldøl og porter. Og de er de eneste som leverer økologiske produkter.
Først kom pilsneren, siden Julebryg og Påskebryg. Guldøllen Humle er også en fin repræsentant for det økologiske.
Nu findes Classic og Limfjordsporter også som økologisk - sidstnævnte dog kun på fad (2002).

Bryggeriet blev stiftet i 1902 på resterne af et kulsejlet bryggeri der kun levede i tre år.
Thisted Bryghus har altid måtte kæmpe med de indre missionske holdninger i landsdelen, men har alligevel formået at skabe sig en god platform.

De seneste år har brygmester Peter Klemmesen - der er udlært på Carlsberg - gjort en indsats for at styrke det lokale og samtidig styrke det specielle.
Hvert år siden 1989 hvor han trådte til har bryggeriet udsendt en ny øl, og i år (2002) er der allerede kommet hele tre (Aargangsbryg, Økologisk Classic og Økologisk Limfjordsporter).

Bryggeriet har også en lille eksport til Norge og Japan.