Dansk Samling Faq Bryggerihistorie Øllink

Samling hele verden

Nyheder Mail Forsiden
  Ølsmagning Samler-øl prisliste

Da Capo

Publiceret i ØLentusiasteN nr. 18, 2003

Carlsberg har med den ene af de to første øl til deres nye ølvalg formået at skille vandene.
Mange er overraskede og utilfredse, men en meget stor del er yderst tilfredse med Capo - den nye øl med hyldebærsaft. Den store tilfredse del skal ikke findes blandt de mennesker der sværmer for pilsner, og nok heller ikke dem, der er ser belgisk trappistøl som det eneste rigtige.
Men møder man øl med åbne sanser, og værdsætter at øl gerne må kunne bruges til forskellige lejligheder, så er Capo et forfriskende tiltag fra Carlsberg.
Mange kvinder, og folk der ikke så ofte drikker øl, er vilde med Capo.
De har fået en øl der ikke er bitter og heller ikke besk. Det er let drikkelig øl, som passer til specielle lejligheder.
Jeg har prøvet at servere Capo i en kande med isterninger - som aperitif. Jeg gjorde uden at fortælle, at der var øl i kanden. Indholdet blev drukket med stor lyst af midaldrende mennesker, i den tro at der var tale om en blanding af øl og vin. De kunne dufte malten, men mente at de smagte vinen.
Med andre ord, Carlsberg har beriget den danske ølverden med en aperitif-øl, eller en øl til kvinder som normalt ikke drikker øl. Jeg synes det er et flot initiativ af Carlsberg, og håber at Capo vil vinde ølvalget.

Nu kender vi de fire kandidater til ølvalget. Pivo en tjekkisk pilsner som mange andre. Carlsberg Dark som tildeles også er ny, men kan fås i andre variationer. Carlsberg Hvede er en glimrende øl, men vælger vi Carlsberg Hvede, så har vi ikke fået noget nyt - den øl har været på markedet i over et år, og den vil uden tvivl fortsætte som fadøl, uanset udfaldet af ølvalget. Men vælger vi en øl, som ikke ligner de andre, så har vi fået noget nyt - og noget af det mange ølentusiaster faktisk altid efterspørger - noget nyt og spændende.
Belgisk øl er godt, men husk de laver også andet end trappistøl, for eksempel Lambic med frugtsmag - øl som egner sig til desserten.
Støt Carlsbergs danske initiativ med at tilføre ølverdenen noget ægte nyt.


Torsten Hansen
www.jo-hansen.dk/beer

Artiklerne må kun gengives med tydelige kildeangivelse.