Dansk Samling Etiket-forklaring Samlerøl prisliste Øllink

Samling hele verden

Faq Mail Forsiden
Ølsmagning Nyheder Leksikon om øl Bryggerihistorie

Odder Bryghus / Ølværkstedet

Odder

   
     

Bryggeriet er indrettet i et gammelt malerværksted i en kælder. Brygger Frank Lund. Han fik godkendelsen til at drive bryggeri af Fødevarestyrelsen i august 2006. Siden 1. januar 2008 har han været fuldtidsbeskæftiget på Odder Bryghus. Den første tid blev der kun solgt fustager. Men i 2008 kom der også flaskeøl til. Under navnet Ølværkstedet samarbejder Frank Lund med andre om at lave spændende øl.

Bryggeriet gik konkurs 23.4.2010.

 

   

Bjørnkær Bryg
Bryggeriets sommerøl. Brygget med snapseurter. Opskriften er inspireret af historien om Bjørnkær Voldsted.
5,0, grøn, stribet, B, 3,5%, - - 2008 Odder Bjørnkær Bryg Sommerøl

 
KakaoBønnen
Brygget i samarbejde med Humleland - håndbryggerne Michael Alhof og Lene Richter. En havre-stout med kaffe, kakaobønner og vanilje. Der er lavet 800 flasker og den bliver nok ikke lavet igen, for det var en lang og bøvlet proces – og så var den usædvanlig dyr at lave. Udsendt under Ølværkstedet-navnet.
5,0, brun, hjerte af kakaobønner, 7,7%, - - 2009 Odder KakaoBønnen

 
Strong Old Bird

En tysk altbier-type. Frank Lunds bror Allan Lund har boet mange år i Tyskland og er en habil håndbrygger og kender de tyske bryggetraditioner rigtig godt. Ved European Beer Festival 2008 i København havde Odder Bryghus en stand, hvor Allan Lund bror hjalp til med udskænkning af smagsprøver. Han spurgte om han måtte tage en af hans egne øl med og se hvad publikum syntes om øllet. Det var en stor succes, så brødrene blev enige om at de skulle lave den i stor skala. Da øllet var færdigt, skulle der laves en etiket. De havde bestemt sig for navnet ”Strong Old Bird”, men var omkring flere forskellige idéer til etiketten, som vi dog ikke var helt tilfreds med. Så kontaktede de kunstneren Ole Grøn, som fandt en god løsning.

Udsendt under Ølværkstedet-navnet.

5,0, gul, brun fugl, 5,6%, - - 2009 Odder Strong Old Bird